Den skönaste uteplatsen

Med sommaren kommer ljusare kvällar, värme och vi alla ser fram emot semestern. Många tar då chansen att fixa till uteplatsen för trevliga kvällar. Vare sig du har en altan, balkong eller trädgård räcker det många gånger att endast göra ett par saker för att du ska bli nöjd.

Börja med att planera

Det första du måste bestämma dig för när du vill piffa upp det lite utomhus, är vad du vill förändra eller bygga. Har du en trädgård finns det många idéer att välja mellan, du kan till exempel bygga en mysig uteplats som passar för trevliga grillkvällar, eller en perfekt plats när du vill sitta i solen och njuta av värmen. Om du redan har en färdig uteplats kan det räcka med att skaffa lite nya utemöbler och dekoration. Textiler och utebelysning är ett tips på vad du kan skaffa för att uteplatsen ska få en mysigare känsla. När du har en fast plan om hur du önskar att din uteplats ser ut är det bara att börja.

Trevlig grillplats perfekt för umgänge

Om du har en altan eller annan uteplats som passar för utekvällar eller grillkvällar med vänner måste du skaffa möbler. Vilka möbler som passar beror på hur stor platsen är. På en mindre altan passar det bäst med en liten sittgrupp i ”caféstil”. Har du däremot en större altan eller uteplats kan det vara snyggt att skaffa en riktig loungegrupp. För att uteplatsen ska bli komplett krävs det att du skaffar en grill. Ta en titt här: https://bluegaz.se/gasolgrillar/ och bestäm vilken som passar dig och din uteplats bäst. Nu har du sittplatser och grill, det enda som saknas är nu dekorationer.

Dekorera

Det finns många tips och idéer på hur du dekorerar din uteplats bäst. Det viktigaste är att du väljer sådant som är i din smak och att det är till för just uteplatser. Skulle du vara osäker på hur du dekorerar på bästa sätt ger vi dig här några tips.

Mattor/textiler – Många kan tycka att altaner och balkonger är svårmöblerade. Ett tips är att använda sig av mattor som är designade för att vara just utomhus. Det ger både färg och lite extra mys. Självklart är det även möjligt att ta med sig mattor som legat inomhus men då måste man komma ihåg att ta in dem när det är dåligt väder. Andra textiler, som gardiner och kuddar, ger uteplatsen det lilla extra som många ofta saknar i sin uteplats.

Utebelysning och krukodlingar – Ljusslingor, stämningsbelysning eller kanske solcellslampor i trädgården är allt som behövs för att få en mysig stämning på mörka sommarkvällar. För altaner och uteplatser kan det bli ännu mysigare om du placerar ut några lyktor som lyser upp området.

Det sista tipsen för att få en så fin uteplats som möjligt är att placera ut fina växter. Om du redan har en fin trädgård är det inte alltid nödvändigt, men alla som har en balkong, altan eller liknande kan genom att skaffa en rad krukodlingar få uteplatsen till att påminna om en grönskande oas.