Lite dyrare, lite bättre

Det är en välkänd sanning att vi föds som original och dör som kopior. Lika sant är det nog att de flesta av oss strävar efter att det inte ska bli så. Vi vill gärna behålla det unika hos oss själva, sticka ut lite från mängden och visa omvärlden att vi är självständiga individer, med vårt eget tycke och smak. Men dagligen bombarderas vi med reklam som ofta pumpar ut likartade budskap: köp det här, för det gör alla andra – och du vill väl vara som alla andra? Ja, frågan är väl om du verkligen vill det?

Om du svarade nej på frågan bör du fundera ett varv till. Det finns billiga möbler på de stora varuhus som numera huserar i de flesta länder världen över. Det finns billiga kläder för den som inte är så kräsen i varuhuskedjor som nått enorm global framgång. Men om du vill vara unik kanske inte dessa kedjor kan uppfylla dina önskemål? Du vill kanske inte vara en i mängden, utan en individ som sätter ihop din egen garderob och inredning? Då är den enkla och ofrånkomliga sanningen att du måste vara beredd på att betala lite mer. Designers som jobbar med exklusiva märken gör det av en anledning. Dessa produkter ges ut i begränsad upplaga och kostar därefter. Men idag behöver ingen med en rimlig inkomst avstå att köpa det där lilla extra, det finns enkla sätt att ordna sin ekonomi så att du kan betala av dina inköp på lite längre sikt Läs mer hos lendify och slippa punga ut med stora belopp vid själva inköpet.

Bra kvalitet lönar sig. Du behöver inte grubbla på om det där soffbordet var onödigt dyrt, tänk istället på hur länge det kommer att hålla i förhållande till det billiga du såg och begrundade, innan du bestämde dig för att satsa på kvalitet. God design utmärks av högkvalitativa råvaror och gediget hantverk, och sådant går knappast att sätta en prislapp på. Lägg därtill glädjen du får uppleva när alla dina vänner häpnar av beundran och undrar var du fått tag på din senaste kostym, eller den där ovanliga bordslampan. Du väljer design efter din egen personlighet, och vips har du, dina kläder och din inredning bildat en enhet – det här är du! Människor som besöker din lägenhet kan se vem som bor här: en estet och konstnär, en stilren minimalist eller kanske en matälskande gourmet? Det är ju så de flesta av oss vill ha det, en omgivning som speglar oss själva. Ett yttre som speglar vårt inre.

Tänk långsiktigt och satsa på exklusiv design, på märkesvaror som håller vad de lovar. Du kanske får handla lite mer sällan, men det du handlar håller och avspeglar den du är. Du slipper köra kassar med urtvättade kläder till återvinning och second hand-affärer, för du kommer att kunna bära dina exklusiva kläder så länge att det snarare kommer vara själva modellen du tröttnar på. Och detta är något som ligger i tiden, mer miljövänlig kan man inte bli. Satsa på högkvalitativa varor med exklusiv design som håller över tid och spara på både pengar och miljö.