Om oss

Den här bloggen är till dig som gillar att ta del av spännande läsning om vetenskap. Syftet är att förmedla intressanta artiklar om forskning och vetenskap i allmänhet. Visst kan man hitta sådan information i de klassiska tidskrifterna men på den här bloggen förklaras vetenskap på ett lättläst sätt, för alla. Här inne får du exempelvis ta del av spännande rymdläsning, men även revolutionerande vetenskap från den medicinska världen.

Bloggen skrivs av en vetenskapsstuderande akademiker som ser det som ett ypperligt tillfälle att sprida kunskap om vetenskapliga nyheter. Men även i ett slags studiesyfte där just skrivandet kräver mycket research inom olika vetenskapsområden. Bloggen berikar både skribent och läsare med intressant och meningsfull kunskap. Det kan röra sig om allt från de senaste nyheterna från NASA, till banbrytande forskningsresultat inom medicin och andra vetenskapliga ämnen.

Skribenten är en passionerad rymdfantast och just därför kommer du att kunna läsa en hel del om astronomi. Tätt mellan varven blir vi upplysta med spännande fakta om galaxer, asteroider, partiklar och andra delar av allas vårt eviga universum. På bloggen kan du ta del av den här sortens nyheter i sammanfattade artiklar. Något du också kan läsa mer om är forskningen kring universums svarta hål, och utvecklingen av rymdraketer.