Skal till mobilen – praktiska, fina och annorlunda

En av de absolut billigaste försäkringarna man kan ha för mobilen är ett skal. Idag finns mobilskal i flera olika material med massor av olika färger och mönster. Oavsett om det är funktion, elegans eller personlighet på mobilskalet som eftersöks finns det en uppsjö av färg och design i olika prisklasser att välja mellan.

De billigaste mobilskalen är vanligtvis tillverkade i hårt plastskal,

TPU eller Termoplastiskt Polyuretan som är ett slitstarkt och tåligt material som även fungerar bra att tillverka skal för extremt tunna mobiler i. TPU-skal ger gott skydd mot smuts, repor och stötar.

Skal tillverkade av silikon har mycket bra stötupptagande förmåga men det krävs dock en viss tjocklek för att de ska kunna fungera som mobilskal. Många gillar den futuristiska looken som mobilskal i metall ger. Däremot kan man inte ha metall direkt mot mobilens yta så de är fodrade på olika sätt med en inneryta av exempelvis TPU eller ett mjukt tygmaterial. Idag tillverkas många mobilskal med kombinerade material som till exempel ett ytterskal av polyuretan plast som skydd mot stötar och en innersida i TPU eller silikon.

När det gäller design av mobilskal finns det otroligt mycket att välja mellan. För den som exempelvis önskar ett skal som en modeaccessoar finns det förgyllda material, konstgjorda diamanter och ingjutet glitter. En ny typ av skal med smarta alternativ kommer nu ut på marknaden med exempelvis led-belysning som är integrerad där man själv kan programmera personliga notifikationer i ljus för samtal eller sms. Ett bra ställe online att börja titta efter spännande, fina, funktionella och prisvärdiga mobilskal är https://www.phonelife.se/ som erbjuder ett stort sortiment till sina kunder. Här kan man välja bland annat skal i lyxigt läder, plånboksskal eller slimmade skal. Att mobilskal idag är mode och att många föredrar ett snyggt skal framför skyddsfunktion har många tillverkare av mobilskal tagit fasta på och det finns idag snygga skal med het design, men med en bra skyddsfunktion,

På den internationella marknaden finns mobilskal som både är unika, annorlunda och roliga. Tyvärr går det inte att frakta en del av dessa bisarra skal till Sverige ännu. Skal som är värmekänsliga som ändrar färg vid förändringar i temperaturen och ger en touch av magi. För den som verkligen gillar retro finns Game boy mobilskal. Skalet är en kopia av Nintendos klassiska ”Game Boy”. Skalet finns i 36 retro spel plus skyddar mobilen. Med en annan typ av skal behöver man inte ta med sig några verktyg eftersom det innehåller 26 inbyggda multiverktyg såsom linjal, kapsylöppnare, fil och skruvmejsel.

Med en annan variant kan man dessutom omvandla mobilens utseende till en häftig walkie-talkie utan att slopa några smarta funktioner. Vad tycks om ett skal som har formen av ett isblock? Mobilen med detta skal lika bra i drinken som utanför, men man måste vara försiktig. Det finns ocksåett mobilskal i bubbelplast som tillåter gränslöst poppande och skalet finns i färgerna rosa, svart och vitt.