Styla din lägenhet innan försäljning

Inför kommande försäljning av din bostad, vill du självklart visa upp den från sin allra bästa sida. Hur man väljer att styla sin lägenhet varierar. Vissa tar hjälp från proffs, vissa stylar själva och några nöjer sig med en ordentlig storstädning innan det är dags för visning.

Ge ett fräscht intryck

När potentiella köpare kliver in i lägenheten ska de självklart mötas av en fräsch känsla.

Vänd dig till hemfrid.se för att anlita ett städproffs. Tänk dig själv när du har storstädat vilken fräsch och härlig känsla detta ger.

Tänk även på att det inte bara är där det syns som det ska vara städat utan även i toalettskåp, vaskskåp, ugnen, kylen, frysen och sådana ställen som spekulanter kan titta på. Glöm inte putsa fönster, speglar och kakel. Släng soporna, rensa avloppen och vädra lite innan det är dags för visning.

Med ett fräscht intryck kommer även ett helhetsintryck. Tänk luftiga ytor där inte massa onödiga saker får ta plats. Plocka bort alla onödiga prylar och låt det finnas utrymme för spekulanterna att drömma och föreställa sig hur din bostad skulle kunna vara deras framtida.

Tips för hela bostaden

Plocka bort det som är personligt såsom din post, familjefoton och tandborste. Har du något husdjur, plocka bort matskålar, kattlådor, burar och även ditt husdjur när det är dags för visning. Tänk även på att inte lämna några värdesaker framme.

Tips för olika rum

Förutom helhetsintrycket du får genom en ordentlig städning och undanplockning finns det en del tips för varje rum som du kan ta till. Blommor och gröna blad ger alltid ett trevligt intryck, det gör även bra ljus så se till att alla lampor fungerar.

Kök

Plocka undan så mycket som möjligt från diskbänk och även diskställ om du har det. Lämna framme en snygg flaska med pumptvål. Ta bort smutsiga handdukar, grytlappar och häng fram rena fina istället, gärna i ett färgtema som passar köket.

Städa ur kylen, frysen, ugnen, spisen och fläkten. Spekulanterna kommer öppna köksskåp och lådor så ett tips är att ha snygg ordning i dessa.

Badrum

Ta bort personliga hygienprodukter som tandborste, morgonrockar men även toaborste.

Städa ordentligt, putsa speglar, skura badkaret, putsa duschkabin, städa ur och sätt iordning i badrumsskåpet. Töm tvättkorgen och häng fram rena fina handdukar som matchar. För att få det mer hemtrevligt så kan du ha ett levande ljus och en blomma i badrummet.

Sovrum

Bädda med fina bäddset eller lägg på ett snyggt överkast. Städa sängborden och ställ dit en blomma och en lampa eller någon annan söt detalj för att öka hemtrevligheten.

Finns det garderober i ditt sovrum så är det dags att städa dem så det ser snyggt ut i dem.

Vardagsrum

Fjärrkontroller, tidningar och annat smått och gott ska plockas undan. Göm sladdar som inte är så smickrande. Plocka bort alla överflödiga saker så det blir mysigt och luftigt.

Om du har en kamin eller öppen spis så kolla med din mäklare om det kan vara en bra idé att ha den tänd vid visning.

Hallen

Glöm inte bort hallen, här får spekulanterna sitt första intryck. Plocka bort skor, ytterplagg och andra saker. För att det inte ska kännas mörkt när intressenterna stiger in genom dörren så är det bra att prioritera en bra hallbelysning.