Utveckla och profilera designbutiken med e-handelsfunktioner

Precis som trender inom inredningsdesign och konst finns det också trender i köpbeteenden hos de människor som är intresserade av design. För att alltid kunna presentera ny design och nya spännande idéer till den som är intresserad behöver designbutiken möta människor där de naturligt befinner sig och vill interagera.

Världen förändras och vi behöver förändras med den, vilket skapar nya affärsmöjligheter. Nu förändras människors förhållningssätt och beteenden nästan lika snabbt som de nya designidéer som butiker som t ex inredningsshoppen.se presenterar. Har man tidigare mött kunden ansikte mot ansikte i sin butik behöver man idag också vara beredd att möta kunden på ett lika förtroendeingivande sätt online – och kunna beskriva t ex en möbel eller en inredningsartikel på ett attraktivt sätt. Den livsstilssajt som Inredningshoppen presenterar är ett bra exempel på hur attraktivt det behöver se ut.

Vad är då trendigt?

Vi ser mer och mer öppna planlösningar där möbler placeras ut mer sparsamt, där köksavdelningen har en stor köksö och flyter ihop med vardagsrummet eller TV-hörnan i en enda harmonisk öppen yta. De runda formerna kommer alltmer, det syns främst på lite bulliga fåtöljer och soffor, ofta ganska låga men mycket bekväma.

Organiska idéer från natur, hav och omgivningar har också kommit starkt, något som syns runt om i samhället både vad gäller mat och design. Människor har blivit alltmer medvetna om vad som är naturligt och kanske också mer hälsosamt. Hit hör förstås också naturliga material som sten, trä och liknande, gamla enkla traditioner, kanske hundraåriga traditioner, förs tillbaka och blandas med modern design vilket är mycket inspirerande.

Hållbarhet har också blivit ett övergripande tema. Miljövänlig design i alla former finns på i stort sett varenda designutställning oavsett om det är möbler, inredning eller annan design – och människor blir allt mer uppmärksammande på vilka val man behöver göra för att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Det konstnärliga uttrycket har inte förändrats så mycket, det är fortfarande innovativt och drivet utifrån konstnärskänsla, kanske lite mer mot funktionalitet så att designade produkter verkligen kan användas. Människor har börjat intressera sig mer för hållbara, funktionella och designade, innovativa produkter – allt i ett.

Koppla fysisk butik till onlineförsäljning

Att koppla dessa trender och butikens erbjudande till onlineförsäljning för att kunna erbjuda sina koncept både fysiskt och online är nödvändigt – om du inte har en väldigt exklusiv målgrupp som du vet löpande kommer att stanna i din butik. Även i denna situation är det alltid en fördel att kunna visa upp sig online. Här gäller det att ta med sig samma känsla och atmosfär som kunden efterfrågar i butiken, men det är lika viktigt ha ha fungerande betalsystem online så att kunden känner sig trygg och det går snabbt och smärtfritt att handla. Ett exempel på ett bra betalsystem finns hos https://www.sitoo.com/retail-pos/ som tillhandahåller en hel plattform med de funktioner som behövs för att kunna bedriva e-handel framgångsrikt.

Sitos lösning är en moln-lösning som är väl beprövad och där man också löpande har en supportfunktion. De plattformar som prioriterar kundnöjdhet och säkerhet i sina funktioner kommer också att bidra till att kundupplevelsen kanske så småningom motsvarar den i butiken.